T: +386 (0)4 620 02 30
E: info@dopustek.si
Sledite nam: Facebook
Tudi tukaj: Instagram


Namestitev: 
Hotel, po programu
Trajanje: 9 dni
Storitev: letalo, let. takse, transfer
Poleti iz: bližnja letališča

Program potovanja:

Vsebinsko bogato potovanje vas popelje v sproščeno doživetje ene najbolj kontroverznih in širokih dežel – Indije. Spoznate deželo, vendar se vam skozi razumevanje in nje doživetje odpre njena, za nas nova, razsežnost. Vsak dan celovito vstopimo v novo zgodbo, vsebino in miselni svet, ki ga sproti na lastni koži doživljamo.

Potovanje začnemo in končamo v prestolnici Delhi, ki nas preseneti s kontrastom – britanski novi del in tradicionalni stari del, kontrast indijskega vsakdana in spomeniki preteklosti. Prava Indija v sožitju z modernimi smernicami. Vidimo, da Indija drvi novim časom naproti!

Rožnato mesto Džajpur je prestolnica puščavskega Radžastana. Njegovo edinstvenost ustvarjajo Radžastanci s turbani in živopisno oblečena dekleta, skupaj z Mestno palačo, Palačo vetrov in osrednje azijsko palačo Amber. Če temu dodamo še čutni Puškar, dobimo najbolj slikovit in fotogeničen indijski vsakdan!

Zajamemo zrak in nadaljujemo v naslednje vrhunce … kajti tu je že Agra – hja, vsi vemo, po kaj prihajamo sem. Tadž Mahal, simbol večne ljubezni, nadzemeljska lepota. Seveda tudi Rdeča trdnjava in še marsikaj …

Varanasi je gotovo eden vrhunskih doživetij življenja. Smrt in prerojenje – nasprotja vsega, povezana v samosvojo celoto. Romantični aarti in zažiganje mrtvih … Tu pa je tudi sveta reka Ganges, budistični Sarnath in vožnja s čolnom ob sončnem vzhodu …

1. dan LJUBLJANA – DELHI.

Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča proti Delhiju. 

2. dan DELHI.

Po pristanku se odpeljemo v hotel in kratka osvežitev. Zajtrk. Sledi ogled indijske prestolnice skozi kontrast starega in novega mesta. Novi Delhi so kot prestolnico zgradili Britanci v začetku 20. stoletja. V novem Delhiju nas bo ogled vodil do parlamenta Sansad Bhavan in Vrat Indije – mogočnega spomenika, posvečenega indijskim žrtvam, padlim v 1. svetovni vojni. Potem obiščemo Gandhi Smriti, hišo industrialca Birle, kjer je hindujski nacionalist leta 1948 ubil Mahatmo Gandhija, snovalca samostojne Indije. Popoldne se sprehodimo skozi urbano vas. Sredi 20 milijonske metropole, okoli grobnice sufijskega svetnika iz 14. stoletja, živijo njegovi sodobni častilci. Za konec si pogledamo sikhovsko svetišče Bangla Sahib, kjer prostovoljci delajo za skupnost. Prihod v hotel in nočitev. 

3. dan DELHI – (hitri vlak) ADŽMER – PUŠKAR.

Zgodaj zjutraj transfer do železniške postaje za vkrcanje na hitri vlak za Adžmer. Zajtrk na vlaku. Po prihodu v Adžmer, vožnja do Puškarja. Pushkar je eno najsvetejših in najstarejših mest v Indiji ter je priljubljena destinacija za tisoče turistov in bhakt. Po legendah se Pushkar ponaša z več kot 400 templji, gati in palačami, ki razkrivajo povsem drugačno sliko mesta. Obiščemo edini še dejavni tempelj Brahme – boga vsega stvarstva in postopamo po obrednih ploščadih ob jezeru, na katerih se odvijajo posebni rituali. Prosto popoldne za uživanje v hindujskem svetem mestecu, ki so ga konec 60-ih let odkrili hipiji in je vse od takrat priljubljeno popotniško zbirališče vandrovcev z vseh koncev sveta. Kaj pa sončni zahod ob zvokih bobnov na obredni ploščadi? To je najbolj poseben čas, ko Puškar oživi v vsej svoji luči ... Nočitev. 

4. dan PUŠKAR – DŽAJPUR.

Ob sončnem vzhodu se po želji se pridružimo hindujkam, ki romajo do Savitrijinega svetišča (1,5 ure hoje) vrh bližnjega hriba po blagoslov za svoje potomce. Ima pa tempelj tudi čudovit pogled na mesto s svetim jezerom v sredini in okoliško puščavo, v kateri se vsako leto odvije kamelji sejem. Potem se spustimo v pisani vrvež, izgubimo se v morju barv in zvokov… Zajtrk. Po zajtrku vožnja do Džajpurja. Na poti izlet v vas skrbnikov slonov, ogled stopničastega vodnjaka in pogled na mogočno trdnjavo Amber. Krajši vzpon na nasprotno vzpetino za lepši pogled na radžputsko arhitekturo kot tudi veličasten razgled na staro mesto! Sledi obisk rožnatega mesta Džajpurja, kjer se sprehodimo mimo Palače vetrov (Hawa Mahal) ter obiščemo stari astronomski observatorij Džantar Mantar (UNESCO). Opcijska kulinarična predstavitev in potem večerja z lokalno družino. Večerja in nočitev. 

5. dan DŽAJPUR – GALTA JI – FATEHPUR SIKRI (UNESCO) – AGRA.

Zgodnji zajtrk. Po zajtrku bomo se odpravili v romanje do Galta Ji. Galta Ji je starodavno hindujsko romanje približno 10 km stran od Džaipurja v indijski državi Rajasthan. Mesto je sestavljeno iz niza templjev, vgrajenih v ozko razpoko v obroču hribov, ki obdaja Jaipur. Na poti obiščemo Abhnaeri z Chand Baorijem. Chand Baori je globok štiristranski vodnjak z velikim templjem na zadnji strani vodnjaka. Nadaljujemo pot do Fatehpur Sikrija, nekdaj mogočno prestolnico mogulskega vladarja Akbarja. Danes mesto duhov, a znotraj mestnega obzidja lahko med palačami, mavzoleji in vrtovi začutimo bogastvo in užitek takratnega življenja. Med mnogimi občudovanja vrednimi zgradbami je tudi Panč Mahal, petnadstropna zgradba, paviljon užitka za gospodične sultanovega harema! Večerni prihod v Agro. Nočitev.

6. dan AGRA – Tadž Mahal (UNESCO) – spalnik v VARANASI.

Zajtrk. Jutranji obisk Tadž Mahala, ki je veličastni simbol najčistejše večne ljubezni velikega mogulskega vladarja Šah Džahana do soproge Mumtaz Mahal. Skozi ogromna vrata iz rdečega peščenjaka vstopimo v “raj”. Sprehodimo se po parku do bele marmorne grobnice in uživamo ob pogledu na prekrasne intarzije z lapis lazulijem in drugim poldragim kamenjem, ki jih zagledate šele, ko se čisto približate. Potem sledi obisk Rdeče trdnjave (UNESCO) – mojstrovine, ki pripoveduje zgodovino mogulskega imperija; ogromno obzidje je dal postaviti vladar Akbar, elegantne marmorne palače v notranjosti pa Šah Džahan – mogočnost in eleganca prevzameta vsakogar, upajmo da tudi nas. Nato se odpeljemo na drugi breg reke Jamune in obiščemo “mali Tadž”. Zvečer ujamemo vlak spalnik v Varanasi. Nočitev na spalniku.

7. dan VARANASI.

Zajtrk na vlaku. Jutranji prihod v Varanasi ali v "Večno mesto", poimenovano tudi Kashi (mesto luči), Šivino mesto smrti, je hindujsko sveto mesto, pravijo pa tudi, da naj bi bilo eno izmed najstarejših naseljenih mest na svetu, saj njegovi začetki segajo v čas Teb in Babilona. Mesto leži na zahodnem bregu svete reke Ganges in tisoči hindujcev romajo sem, da bi se pred smrtjo očistili grehov. Namestitev v hotel in osvežitev. Popoldne z rikšami raziščemo ozke varanaške ulice in si ogledamo t. i. "goreče" gate, kjer na očeh javnosti kremirajo prednike. Ob sončnem zahodu zamaknjeno prepevamo s hindujci v večerni molitvi aarti na obrežnih kopalnih ploščadih svete reke. Povratek v hotel. Nočitev. Zvečer sprehod. 

8. dan VARANASI – let v DELHI.

Jutranji izlet s čolnom po Gangesu je za mnoge eden vrhuncev potovanja. V rdeče oranžni svetlobi prebujajočega se dneva verniki na številnih kopalnih ploščadih spirajo s sebe človeške zmote. Ganges je reka odrešitve, večni simbol upanja za preteklost, sedanjost in prihodnost in pravo središče vsega dogajanja, utripajoče srce hindujskega univerzuma ... Vrnitev v hotel in zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Polet v Delhi. Po pristanku v Delhiju vožnja do hotela, počitek in večerja.

9. dan DELHI – LJUBLJANA.

Zgodnja vožnja do letališča Delhi in polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane).

VIZE: Slovenci potrebujemo indijski vizum, ki si ga lahko uredite sami preko spleta na naslovu https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html ali vam ga za doplačilo uredimo mi. Potrebujete najmanj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja, v katerem sta vsaj 2 prazni strani in eno barvno fotografijo na belem ozadju. Indijski e-vizum velja za dvakratni vstop v roku enega leta od datuma izdaje. Podrobnejše informacije in mejni prehodi, kjer je možen vstop, so dosegljivi na naslednji povezavi https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html oz. na Veleposlaništvu Indije v Ljubljani.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni.

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (353 EUR), notranji let Varanasi – Delhi, prevoz s hitrim vlakom Delhi-Adžmer z zajtrkom, nočni vlak Agra - Varanasi z zajtrkom, nočitve glede na spodnji opis, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovenskim vodenjem in lokalnimi vodniki, jutranji izlet s čolnom v Varanasiju, stroške priprave in organizacije potovanja.  

Namestitev: 3 nočitve z zajtrkom v hotelih 3 *, 3 nočitve z zajtrkom v hotelih 4* in 1 nočitev na spalniku (razred 2A/3A). Doplačilo za enoposteljno sobo velja za 6 nočitev v hotelih.

Ogledi: vstopnine v ceno niso vključene in znašajo približno 75 EUR. Potnik jih poravna na kraju samem.

Obvezna doplačila:

  • Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb 150 €
  • Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb 90 €
  • Indijski vizum 50 €

Možna doplačila:

  • Doplačilo za enoposteljno sobo 310 €

Termini in cene:

Zaradi dnevnih sprememb cen nas za točen termin, ceno in razpoložljiva mesta kontaktirajte.

Izpolnite obrazec za povpraševanje

Za več informacij o ponudbah ter rezervacijah nas pokličite na telefonsko številko 04 620 02 30 ali pa pošljite povpraševanje na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Niste našli želene ponudbe?

O nas

O nas
Kontakt z nami

Delovni čas:

  • Ponedeljek: 9.00-17.00
  • Torek: 9.00-17.00
  • Sreda: 9.00-17.00
  • Četrtek: 9.00-17.00
  • Petek 9.00-14.00
  • Sobota, Nedelja, Pazniki: Zaprto

Kontakt z nami

Turistična agencija Dopustek
Ulica Jule Vovk Molnar 4, 4260 Bled

M:+386 (0)4 620 02 30
E:info@dopustek.si