T: +386 (0)4 620 02 30
E: info@dopustek.si
Sledite nam: Facebook
Tudi tukaj: Instagram

Slovenija

Zaradi odličnih povezav, bližine kakovostnih namestitev in ugodnih cen so smučišča v Sloveniji odlična izbira za tedenske počitnice ali vikend oddihe. Smučišča v Sloveniji so relativno majhna glede na ostala smučarska središča v Italiji in Avstriji. Zakaj se odločiti, da preživite zimske počitnice v Sloveniji? Zaradi bližine smučarskih prog, dobre kulinarike, ugodnih cen smučarskih vozovnic in wellness centrov. Smučanje je v Sloveniji nacionalni šport z dolgo tradicijo. Poleg najbolj znanih Kranjske gore in Rogle smo pripravili ponudbo smučarskih počitnic tudi na drugih slovenskih smučiščih, kjer je pozimi čez dan zelo veselo, zvečer pa se živahno družabno življenje nadaljuje v številnih barih in restavracijah.

Smučišča v Sloveniji

 • Bled – Bohinj – Vogel

BLED ni klasično smučarsko središče, se pa pozimi spremeni v pravo zimsko pravljico. Z odlično lokacijo sta smučišča Vogel in Krvavec oddaljena le pol ure vožnje. Z nakupom smučarske vozovnice, lahko izkoristite brezplačen prevoz iz Bleda do Vogla ali Krvavca. Bled je priljubljena destinacija za družine z otroki, ker ponuja številne aktivnosti – sprostitev v wellness centrih, sprehodi okoli Blejskega jezera, vožnja s kolesom, urejene kolesarske poti, izlet na Blejski grad. Prepoznavna značilnost Bleda je gotovo blejska kremna rezina, katero preprosto morate poizkusiti.

VOGEL je eno od najbolj znanih slovenskih smučišč, ki leži visoko nad Bohinjskim jezerom, s čudovitim pogledom na Julijske Alpe. Smučarski avtobus ima povezavo z Bledom; Zaradi izgradnje nove smučarske infrastrukture je smučanje na Voglu še bolj prijetno doživetje. Na smučišču je bogata turistična ponudba, številne restavracije in bari. Vsako uro vozi žičnica iz Bohinjskega jezera do smučišča, dostopna pa je tudi s smučarskim avtobusom, ki vozi večkrat dnevno iz Bohinjske Bistrice in Bleda. Z žičnico vam omogočimo hiter dostop na dobrih 1.535 metrov nadmorske višine. Vogel vam omogoča kakovostno preživljanje časa z družino – od najdaljše 7 km proge v Sloveniji (Žagarjev graben) do enostavnih poti, ki so primerne za začetnike.

 • Bovec

BOVEC je s smučiščem KANIN / SELLA NEVEA edino slovensko smučišče s smučarskimi tereni nad 2000 metrov nadmorske višine. Je prvi mednarodni smučarski center v širši regiji. Smučišče na meji med Slovenijo in Italijo je dostopno z obeh smeri (italijanske ali slovenske) planine Kanin. Velja enotna smučarska vozovnica, s katero je mogoč dostop na smučišče tako s slovenske, kot italijanske strani. Smučišče je znano po nepredvidljivem vremenu in obilici snega skozi celo sezono. Sella Nevea je majhna vasica v Italiji, na zahodni strani gorskega masiva nad Bovcem. Smučišče se nahaja na 1.140 do 2.297 metra nadmorske višine. Proge so zelo raznolike. Skupna dolžina prog je 30 km. Zaradi bližine Jadranskega morja ima Bovec blago zimo, a še vseeno dovolj snežnih padavin.

 • Kranjska Gora

KRANJSKA GORA je priljubljeno slovensko smučišče, na katerega lahko ”stopite kar iz postelje”, saj ste lahko nastanjeni v bližini vsega. To je simpatično, malo mesto med visokimi Julijskimi alpami, kjer lahko najdete odlične hotele z wellnessom, restavracijami, bari in casinojem. Vsako leto je Kranjska Gora organizator tekme svetovnega pokala, v bližini je tudi zelo znana skakalnica Planica. Celotno smučarsko opremo si lahko izposodite v trgovinah v mestu. Ponuja tudi možnost nočne smuke. Za vse ljubitelje teka na smučeh je urejenih več kot 40 km prog, ki vodijo vse do sosednje Italije.

 • Krvavec

KRVAVEC je že tretje leto zapored izbran za najboljše slovensko smučišče, ki ga podeljuje organizacija „WORLD SKI AWARDS“. Krvavec je smučarski center prilagojen tako za začetnike kot za izkušene smučarje. Nahaja se na nadmorski višini od 1.450 – 1970 metra, kar zagotavlja najboljše pogoje za smučanje vsaj 100 dni v letu. Za Krvavec pravijo, da je smučarsko središče z najlepšim pogledom. Zaradi odlične lokacije in bližine avtoceste je Krvavec dostopen iz vseh smeri (samo 25 km iz Ljubljane). Zagotavlja urejena parkirišča za avtomobile, ki se nahajajo neposredno ob spodnji postaji žičnice, ki vas pelje direktno na Krvavec. Na smučišču je velika ponudba restavracij, barov, hotelov in apartmajev.

 • Mariborsko Pohorje

MARIBORSKO POHORJE je poleg Krvavca največje slovensko smučišče. Znano je po vsem svetu, saj gostuje tekmovanje v ženskem smučanju za svetovni pokal, imenovano Zlata lisica. Popolna kombinacija vsega od odličnih smučišč, izvrstnih wellness centrov, čudovite narave in neposredne bližine mesta Maribor! Le dobra ura vožnje iz Ljubljane in ura in pol vožnje iz Zagreba. Snežni stadion se nahaja pod Pohorjem iz katerega je možno priti na smučišče. Na voljo je novo zgrajena žičnica, ki vas od spodnje žičnice pripelje do zgornje postaje na 1.042 metrov imenovan Bolfenk, do katerega se lahko pripeljete tudi z avtomobilom. Poleg Bolfenka je tukaj še eno smučišče, kjer je več zanimivih prog, imenovano Areh. Posebnost tukaj je nočna smuka z vrha Pohorja v dolino (7 km).

 • Rogla

ROGLA – posebnost smučišča so objekti, ki se nahajajo na smučišču in ponujajo udobno namestitev. Je idealna destinacija za družinske počitnice na snegu. Z avtom se lahko pripeljete na vrh in parkirate nekaj le metrov stran od proge. Različne proge so primerne za začetnike (široke, lepo urejene proge dolge 90 metrov, s preprogo za otroke) in za zahtevnejše smučarje. Za izkušene smučarje pa je na voljo nočno smučanje in črna proga Jurgovo. Rogla nudi tudi drugo športno infrastrukturo (nogometna igrišča, športne dvorane..). Približno 15 km je oddaljena od Term Zreč, kjer se lahko sprostite v številnih bazenih in savnah. Zaradi odlične lokacije je Rogla priljubljena kot destinacija za vikend oddih. 


Termini in cene:

Izpolnite obrazec za povpraševanje

Za več informacij o ponudbah ter rezervacijah nas pokličite na telefonsko številko 04 620 02 30 ali pa pošljite povpraševanje na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

V tej kategoriji ni prispevkov. Če so podkategorije prikazane na tej strani, imajo morda prispevke.

Niste našli želene ponudbe?

O nas

O nas
Kontakt z nami

Delovni čas:

 • Ponedeljek: 9.00-17.00
 • Torek: 9.00-17.00
 • Sreda: 9.00-17.00
 • Četrtek: 9.00-17.00
 • Petek 9.00-14.00
 • Sobota, Nedelja, Pazniki: Zaprto

Kontakt z nami

Turistična agencija Dopustek
Ulica Jule Vovk Molnar 4, 4260 Bled

M:+386 (0)4 620 02 30
E:info@dopustek.si