T: +386 (0)4 620 02 30
E: info@dopustek.si
Sledite nam: Facebook
Tudi tukaj: Instagram


Namestitev:
Po programu
Trajanje: 6 dni

Program potovanja:

Potovanje Amsterdam in Bruselj z avtobusom je gotovo odlično potovanje, kjer spoznamo kar dve prestolnici, po sorazmerno dostopni ceni. Na zanimivem potovanju po Nizozemski in delu Belgije boste spoznali najpomembnejše znamenitosti obeh dežel. Ustavili se boste v slikotvitih vasicah, si ogledali Amsterdam, odkrivali Južno Holandijo in še več. Nikakor ne smemo pozabiti na Bruselj, ki velja za prestolnico Evrope in je eden izmed vrhuncev potovanja. Na svoj račun bodo prišli ljubitelji čokolade, sirov, piva, krompirčka na tisoč in en način ter okusnih morskih dobrot.  

1. dan: SLOVENIJA – NIZOZEMSKA

Odhod iz Slovenije v poznih popoldanskih urah in nočna vožnja proti Nizozemski.

2. dan: AMSTERDAM

Po prihodu na Nizozemsko se bomo z javnimi prevoznimi sredstvi podali v središče Amsterdama in si ogledali glavne znamenitosti: železniška postaja, glavni trg Dam s Kraljevo palačo in četrt Jordaan, ki je znana po urejenih hišicah, dobrih barih ter trgovinicah. V nadaljevanju se bomo ustavili pred hišo Ane Frank, blizu katere je Zahodna cerkev, kjer je med drugim pokopan Rembrandt. Ogledali si bomo tudi cvetlično tržnico Bloemenmarkt ter Rembrandtov trg, kjer stoji njegov kip in bronasta postavitev umetnine Nočna staža. Obiskali bomo brusilnico diamantov, se sprehodili skozi njihove razstavne prostore ter si ogledali demonstracijo obdelave. Po želji se bomo z ladjico zapeljali po mestnih kanalih (doplačilo). Popoldne prosto za sprehode in nakupe spominkov. Morda vas bo zamikala glavna nakupovalna ulica Kalvenstraat ali kateri od muzejev. Vožnja v hotel z javnim prevozom in nastanitev. 

*Nekateri muzeji so zelo zasedeni in vstop brez predhodne rezervacije ni mogoč, nakup vstopnic na licu mesta ni možen in zagotovljen.

3. dan: AMSTERDAM ALI SEVERNA HOLANDIJA

Prosto za samostojno raziskovanje Amsterdama ali fakultativni izlet v Severno Holandijo. Najprej bomo obiskali tipično holandsko vasico Zaanse Schans, ki je znana po nizozemskih simbolih – mlinih na veter in starih domačih obrteh coklarstva in sirarstva. Ogledali si bomo, kako so nekoč delali cokle, in izvedeli kaj več o nizozemskih sirih. Brez pokušine seveda ne bo šlo. Po želji bomo pokukali še v enega od mlinov. Na poti v simpatično ribiško vasico Volendam, kjer boste lahko poskusili katero od kulinaričnih specialitet, bomo opazovali tipično nizozemsko pokrajino, pašnike in nasade ter večno borbo kmetovalcev za dobro urejene rodovitne površine. Popoldan po želji nadaljevanje ogledov v Amsterdamu (prevozi z lokalnimi prevoznimi sredstvi, ki so tukaj izjemno dobro organizirana).

4. dan: JUŽNA HOLANDIJA – BRUSELJ

Po zajtrku se bomo odpravili v Južno Holandijo. Pot bomo začeli v Rotterdamu, enem največjih pristaniških mest na svetu, kateremu poseben pečat dajejo sodobne zgradbe. Ogledali si bomo mestni simbol, 185 m visok stolp Euromast (vzpon ob predhodni rezervaciji za doplačilo). Zapeljali se bomo mimo pristanišča in znamenitega Erazmovega mostu. Zaključili bomo s posebnima arhitekturnima presežkoma: kubičnimi hišami in Markthalom, pokrito tržnico, ki si je upravičeno prislužila ime rotterdamska Sikstinska kapela. Nekaj prostega časa za sprehod po tržnici. Raziskovanje bomo nadaljevali v Delftu, zgodovinsko pomembnem mestu, ki je danes znano tudi po modrih keramičnih izdelkih. Ogledali si bomo način izdelave znamenite delftske keramike in se sprehodili po razstavnem prostoru. Pot bomo nadaljevali v 3. največjem mestu v državi Den Haagu, kjer je tudi sedež vlade in drugih pomembnih državnih inštitucij. Ogledali si bomo grad Binnenhof in se sprehodili do palače Noordeinde, kjer ima kralj svoje delovne prostore. Ustavili se bomo tudi pred Palačo miru, sedežem Meddržavnega sodišča. Naš zadnji postanek bo Scheveningen, priljubljeno letovišče, kjer bo čas za sprehod ob Severnem morju in razvajanje z morskimi specialitetami. Ko bomo zapuščali letovišče, se bomo zapeljali mimo zloglasnih »Haaških zaporov«. Sledi vožnja proti Bruslju in nastanitev v hotelu ter nočitev.

5. dan: BRUSELJ – LUKSEMBURG – SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo z javnimi prevoznimi sredstvi odpravili na raziskovanja belgijske prestolnice in si ogledali glavne znamenitosti: kraljevska palača, katedrala, mestna hiša in slikovite cehovske hiše na Velikem trgu. V bližini se nahaja tudi simbol Bruslja, drobni bronasti kipec Manneken Pis – »fantek, ki lula«. Impozantna pravosodna palača je znana kot največja posvetna stavba 19. stoletja. V prostem času predlagamo pokušino znamenitega bruseljskega krompirčka ali obisk muzeja čokolade. Za konec se bomo zapeljali mimo znanih evropskih institucij, prav tako pa bomo imeli postanek za fotografije pri Atomiumu. Popoldne odhod z avtobusom proti Sloveniji. V večernih urah kratek postanek v Luksemburgu, mestu, ki je nastalo ob sotočju rek Petrusa in Alzeta okoli trdnjave, ki je poleg katedrale in mostu Adolph glavna znamenitost. Kratek sprehod skozi mesto mimo mestne hiše in palače velike vojvode Luksemburga. Nadaljevanje mimo mesteca Schengen proti Slovenji.

6. dan: PRIHOD V SLOVENIJO

Prihod v Slovenijo predvidoma v dopoldanskih urah.

POMEMBNO - opombe:

 • program lahko poteka tudi v obratnem zaporedju, torej najprej obiščemo Belgijo in nato nadaljujemo na Nizozemsko
 • za večino muzejev je možno kupiti vstopnice samo na spletu, s predhodno določitvijo ure vstopa

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • med 35 in 44 potnikov: 59 €
 • med 25 in 34 potnikov: 89 €

DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 189 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • izlet Severna Holandija (avtobus in vodenje) 46 € odrasli in 36 € otroci do 15. leta (minimalno 25 prijavljenih oseb), 56 € odrasli in 46 € otroci do 15. leta (minimalno 20 prijavljenih oseb)
 • stolp Euromast od 12,50 € za odrasle in 9 € za otroke do vključno 11. leta (najava in plačilo ob prijavi)
 • vožnja z ladjico po kanalih 15 € (najava in plačilo ob prijavi)

 

DOPLAČILA na poti:

 • javni prevozi v Amsterdamu pribl. 6 € do 8 € na smer (za del ogledov uporabljamo javni prevoz - avtobus ali vlak)
 • muzeji v Amsterdamu od 16 - 25 € za posamezni muzej (Rijksmuseum: odrasli 22,50 €, otroci do 18 let brezplačno, Heineken Experience od 21 € naprej, Muzej voščenih lutk od 20 € do 24,5 €, Van Gogh od 20 € odrasli in otroci brezplačno do 18 leta)

POMEMBNO: za večino muzejev je možno kupiti vstopnice samo na spletu, s predhodno določitvijo ure vstopa. 

 

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Cena vključuje:

 • avtobusne prevoze po programu
 • tri nočitve z zajtrki v hotelu 3*
 • zunanje oglede
 • slovensko spremstvo in organizacijo potovanja

Termini in cene skoraj zagotovljenih in zagotovljenih odhodov:

27.06.2023 po programu bus od 439 €
25.07.2023 po programu bus od 439 €
22.08.2023 po programu bus od 439 €
26.09.2023 po programu bus od 439 €
27.10.2023 po programu bus od 439 €

Zaradi dnevnih sprememb cen so možna odstopanja. Aktualna cena velja na dan 12.5.2023. Za točno ceno in razpoložljiva mesta nas kontaktirajte.

Za več informacij o ponudbah ter rezervacijah nas pokličite na telefonsko številko 04 620 02 30 ali pa pošljite povpraševanje na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Niste našli želene ponudbe?