T: +386 (0)4 620 02 30
E: info@dopustek.si
Sledite nam: Facebook
Tudi tukaj: Instagram


Namestitev: 
Hotel / po programu
Trajanje: 5 dni

Program potovanja:

Barcelona je očarljivo mesto, kjer boste našli prav vse. Izjemno arhitekturo, kulturne užitke, pisane ulice in trge, odlično gastronomijo, obilico različnih aktivnosti in zabave. Iz prepleta starodavnega mestnega obzidja in podzemnih kamnitih hodnikov se znajdemo v Gotski četrti, nato pa že med mojstrovinami genialnega Gaudija. Barcelona je navdihovala umetnike kot so Pablo Picasso in Joan Miro in prav njune izjemne stvaritve so zbrane v tukajšnjih zbirkah.  Nad mestom se vzpenja Montjuich, od koder je čudovit pogled na mesto in okolico. Bogato in zanimivo je tudi zaledje, kjer bomo lahko občudovali idilično vinorodno pokrajino in katalonsko sveto goro Montserrat. 

1. dan: SLOVENIJA - COSTA BRAVA

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana ali na bližnjem letališču (Benetke/Trst – odvisno od datuma odhoda) in polet v Barcelono/Girono. Po pristanku sledi prevoz do letoviškega središča na obali Costa Brava, kjer bomo preživeli naslednjih nekaj dni. Nastanitev v hotelu in spoznavanje letoviškega središča ter sprehod med številnimi lokali, trgovinicami in mogoče že prvi skok v morje.

2. dan: IZLET V BARCELONO

Izlet v prestolnico Katalonije, Barcelono. Z avtobusom se bomo zapeljali mimo glavnih znamenitosti. Ustavili se bomo pri simbolu mesta, znameniti cerkvi Sagra-da Familia (zunanji ogled), ki jo gradijo že več kot 100let, nadaljevali po aveniji Diagonal mimo zanimivih hiš znanega arhitekta Gaudija. Nato se bomo zapeljali na grič Montjuich, kjer stojijo objekti z olimpijskih iger 1992, končali pa v centru. Tu se bomo sprehodili po glavni ulici La Rambla s številnimi bari in uličnimi umetniki. V prostem času po želji obisk La Boquerie, ene najlepših tržnic v Evropi, mestnega akvarija ali nakupovalnega središča Mare Magnum. Zvečer povratek na Costa Bravo.

3. dan: POČITNICE NA COSTA BRAVI (IZLET NA MONTSERRAT)

Prost dan ali za doplačilo priporočamo izlet na katalonsko sveto goro Montserrat, v idilični naravi. Obiskali bomo benediktinski samostan, kjer hranijo kipec črne Marije in predstavlja simbol Katalonije. Ustavili se bomo tudi v eni od vinskih kleti, kjer pridelujejo peneče katalonsko vino, Cava. V večernih urah si lahko ogledate predstavo tradicionalnega flamenka (doplačilo).

4. dan: POČITNICE NA COSTA BRAVI (IZLET PO COSTA BRAVI)

Dan bo namenjen raziskovanju in uživanju v letoviškem središču. Lahko pa se odpravite na izlet po Costa Bravi (doplačilo). Obiskali bomo Figueres, rojstni kraj ekscentričnega španskega umetnika Salvadorja Dalija in si ogledali njegovo galerijo. Pot bomo nadaljevali v eno večjih katalonskih mest Girono z lepo ohranjenim srednjeveškim mestnim jedrom. Girona ima eno najbolje ohranjenih židovskih četrti v Evropi, v središču mesta pa dominira mogočna gotska stolnica. Povratek v hotel, večerja in nočitev. 

5. dan: COSTA BRAVA (IZLET V TOSSO DE MAR) – SLOVENIJA

Dopoldne se lahko udeležite kratkega izleta z ladjico v bližnje, srednjeveško mestece Tossa del Mar, ki vas bo očaralo z živahnim vrvežem, arhitekturo in tempe-ramentom (v kolikor glede na čas poleta izlet ta dan ne bo možen se prestavi na druge dni). Sledi prevoz do letališča Girona ali Barcelona, od koder bomo poleteli proti Sloveniji ali bližnjemu letališču (Benetke/Trst – odvisno od datuma odhoda).

OPOMBA: v primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko enak, prilagojen letalskemu prevozu. V primeru poleta iz bližnjih letališč je možno doplačilo za prevoz do letališča (enosmerni ali povratni prevoz – odvisno od odhodnega letališča). Večina odhodov (predvsem poleti) je predvidenih vsaj v eno smer iz Ljubljane, v drugo pa na letališče pri Benetkah/Trstu; natančne informacije boste našli na www.palma.si. Posamezni izleti na destinaciji se lahko kombinirajo z ostalimi potniki oz skupinami; vrstni red izletov po dnevih se lahko spremeni. Za organizacijo posameznega dodatnega izleta je potrebnih najmanj 15 potnikov. Cene doplačil in vstopnin so informativne narave, saj na ceno ponudnikov, odpiralni čas in velikokrat prezasedenost ne moremo vplivati. V večini primerov cena doplačil za vstopnine vključuje tudi strošek rezervacije in včasih tudi lokalno vodenje, ki je pri nekaterih skupinskih ogledih obvezno. Možnost kombinacije 3., 4., in 5. dnevnega progra-ma (v primeru manjšega števila potnikov).Doplačilo za manjšo skupino se nanaša na osnovno potovanje oz število potnikov, ki potujejo na osnovnem programu in ni vezano na dodatne izlete na destinaciji.

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

 • med 15 in 24 potniki 60 €
 • med 25 in 34 potniki 40 €.

DOPLAČILA na poti:

 • predstava flamenka 38 €,
 • obisk parka Guell 13 €, 
 • ogled akvarija v Barceloni 24 €,
 • mestna turistična pristojbina: 3 - 5 € (plačilo v recepciji hotela).

DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 140 €,
 • izlet na Montserrat: 65 € (min. 20 prijavljenih potnikov),
 • izlet po Costa Bravi z vključeno vstopnino v galerijo Dali: 55 € (min. 20 prijavljenih potnikov),
 • doplačilo za 1 kos ročne prtljage do 10 kg: 80 €*, ali en kos prtljage za oddajo na letalu in max težo 20 kg: 120 € za obe smeri. V primeru doplačila za oddano prtljago naknadno (pred odhodom in na licu mesta) je cena višja.
 • prevoz na letališče v obe smeri Ljubljana- Benetke- Ljubljana: 76 €,
 • enosmerni prevoz na letališče: 38 €.

* V primeru, da je polet z nizkocenovnim prevoznikom iz bližnjih letališč.

Izlet v Tossa de Mar (doplačilo vodji poti na licu mesta):

Vabljeni na izlet z ladjico v prikupno letoviško mestece Tossa de Mar. Stari del mesta, ki se razprostira na hribu nad morjem, obdaja srednjeveško obzidje. Znotraj boste našli slikovit preplet ozkih uličic, mestni muzej in ljubko cerkvico. Romantičen razgled na Costa Bravo se vam bo za vedno vtisnil v spomin.

Cena: Odrasli 45 €, otroci od 4 – 12 let 31 €, otroci do 3. leta gratis.

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

OPOMBE GLEDE LETALSKEGA PREVOZA: 

Pri letalskih prevoznikih in odvisno od vaših prijav,  obstaja verjetnost zasedenosti mest na rednih linijah, zato prijazno opozarjamo, da v tem primeru iščemo optimalne povezave iz bližnjih letališč. V tem primeru zagotavljamo, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
V primeru, da pride do spremembe predvidenih ur poleta, program prilagodimo.

Izvedba je lahko v obratnem vrstnem redu, vsebina ostaja nespremenjena. 

Na posameznih odhodih bo doplačilo za oddano prtljago v višini cca. 70 €.

*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20.  Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi  zasebni prevoz iz želenega kraja.

ORGANIZIRANI PREVOZI:

DOPLAČILA na osebo ob prijavi ( za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja) : 

prevoz Ljubljana –  letališče Benetke -Ljubljana 76 €    

prevoz Ljubljana - letališče Trst in nazaj 58€

Cena vključuje:

 • letalski prevoz po programu,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • prevozi po programu,
 • štirje polpenzioni v hotelu 3* na Costa Bravi,
 • izlet v Barcelono brez vstopnin,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.

Termini in cene:

Zaradi dnevnih sprememb cen nas za točen termin, ceno in razpoložljiva mesta kontaktirajte.

Izpolnite obrazec za povpraševanje

Za več informacij o ponudbah ter rezervacijah nas pokličite na telefonsko številko 04 620 02 30 ali pa pošljite povpraševanje na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Niste našli želene ponudbe?

O nas

O nas
Kontakt z nami

Delovni čas:

 • Ponedeljek: 9.00-17.00
 • Torek: 9.00-17.00
 • Sreda: 9.00-17.00
 • Četrtek: 9.00-17.00
 • Petek 9.00-14.00
 • Sobota, Nedelja, Pazniki: Zaprto

Kontakt z nami

Turistična agencija Dopustek
Ulica Jule Vovk Molnar 4, 4260 Bled

M:+386 (0)4 620 02 30
E:info@dopustek.si