T: +386 (0)4 620 02 30
E: info@dopustek.si
Sledite nam: Facebook
Tudi tukaj: Instagram

Opis:

Do Afrike in s tem turistično ene najrazvitejših držav tega kontinenta, Tunizije, vas ločita samo dve uri poleta. Pravzaprav nič, v primerjavi z raznolikostjo in znamenitostmi, ki jih ta skrivnostna dežela ponuja. Od tisoč kilometrov peščenih plaž ob Sredozemskem morju do saharskih oaz, vse od modernih urbanih mest na severu tja do tradicionalnih podzemnih berberskih naselij na jugu države.

Tunizija, najmanjša država Severozahodne Afrike, je hkrati tudi Evropi najbližja država, saj jo od Sicilije loči le 150 km zračne razdalje. Bližina Stare celine se zrcali v vedno bolj priljubljenem in razvitem mestnem načinu življenja domačinov. Razen številnih naravnih danosti, dežela v sebi skriva tudi pravo zgodovinsko zakladnico, ki le čaka, da jo začnete odkrivati, bodisi med ruševinami mogočne Kartagine ali na barvitih ulicah vedno živahnih mestec. Torej, naj nekoliko drugačen afriški in arabski svet postaneta vaša počitniška destinacija, ki se je boste še dolgo spominjali.

Vživite se v pravi arabski svet in se preizkusite v na pogled zahtevnem arabskem jeziku, katerega osnovne besede boste kaj hitro osvojili in si tako še dodatno popestrili letovanje.

Kaj morate vedeti:

KULINARIKA
Tunizijska kulinarika združuje začimbe iz vzhoda in sredozemski način priprave hrane. Glavne specialitete večinoma izvirajo od Berberov, medtem ko so Španci ukoreninili uporabo oliv, olivnega olja, orehov in sadja, velik pečat v pripravi tunizijskih specialitet pa so pustili tudi Francozi.

Najbolj znane specialitete, ki jih velja poskusiti pa so:

  • brik: palačinka iz vlečenega testa, polnjena s špinačo, jajci, tuno ali mletim mesom;
  • kuskus: testenine iz pšeničnega zdroba, kuhanega na pari, z zelenjavo, ribo ali jagnjetino;
  • chorba: močno začinjena ribja juha ali juha z jagnjetine;
  • tunizijska solata: paradižnik, sladka paprika, paprika z olivnim oljem in vinskim kisom, okrašeno s tuno ali sardinami;
  • bouza:  krema iz želatine, sadja, orehov, lešnikov in sezamovih semen;
  • makroudh:dateljnov kolač, prelit z medom;
  • baklawa: orientalska slaščica iz suhega sadja, olja, jajc in medu.

GLAVNO MESTO: Tunis
DENARNA ENOTA: tunizijski dinar (TND) (1 € = 2.43 TND, januar 2017)
URADNI JEZIK: arabščina (tudi francoščina; v turističnih krajih govorijo tudi nemško in angleško)
URADNA VERA: islam (98 % zastopanost)
ČASOVNI PAS: -1 ura od 28.3. do 24.10. 
ELEKTRIČNA NAPETOST: 220 V
VSTOP V DRŽAVO: potni list, veljaven še najmanj 6 mesecev od dneva povratka

Niste našli želene ponudbe?