T: +386 (0)4 620 02 30
E: info@dopustek.si
Sledite nam: Facebook
Tudi tukaj: Instagram

Francija je največja država po obsegu smučarskih središč v Evropi. Tradicija smučanja v Franciji sega že dolga leta nazaj, celo prve zimske olimpijske igre je leta 1924 gostil francoski Chamonix.

Največ smučišč in smučarskih središč se nahaja v severnih francoskih Alpah med mesti Genf, Lyon in Grenoble. Tukaj se nahajajo največji smučarski centri z po nekaj 100km smučišč, kot npr. Val d’ Isere, Les 3 Vallées in Serre Chevalier, popularno smučarsko področje pa so tudi južne francoske Alpe, kjer kraljuje med Slovenci zelo popularno smučišče Les 2 Alps.

Francija ima zelo veliko smučišč zato vam predstavljamo le najbolj priljubljena smučišča..

Smučišča v Franciji

 • Tignes

Smučišče Tignes je skupaj s sosdenjim Val d’Isere združeno v področje Espace Killy in  ponuja 300 kilometrov smučarskih prog. Na splošno velja za eno izmed boljših destinacij, ki jih ponuja Francija, saj ima med smučarji že skoraj kultni status, zvesti Tignesaddicts pa se vsako leto vračajo. Poleg odlične smuke vseh vrst ter za vse okuse, pa imajo izjemno dodelano tudi dodatno ponudbo, ki jo kar ne zmanjka. Med bolj priljubljenimi je bazenski kompleks Le Lagoon, kamor z veljavnim skipassom vstopate brezplačno. Vse namestitve so praktično v neposredni bližini smučarskih prog ali žičniških naprav, med samimi kraji pa je urejena povezava z brezplačno avtobusno linijo.

 • Val Thorens

⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣Smučišče superlativov – najvišje ležeče smučarsko mesto na svetu, Val Thorens, je del področja 3 Vallées, ki velja za največje povezano smučišče na svetu. Ta supaj s kraji Les Menuires, Meribel in Courchevel svojim obiskovalcem ponuja vratolomnih 600 kilometrov smučarskih prog. Temu primerna je tudi vsa ostala ponudba: kulinarika, športne in kulturne aktivnosti, dogodki, nočno življenje… Po mnenju mnogih je Val Thorens skupaj s 3 Dolinami, najboljše smučišče na svetu.

 • Les 2 Alpes

Ena izmed najbolj priljubljenih smučarskih destinacij v Franciji med Slovenci, ki jo zvesto obiskujemo iz leta v leto – Les 2 Alpes je močno zasidran v naša smučarska srca. Ponuja odlično smuko, katere vrhunec je sigurno ledeniški del, ki omogoča smučanje vse do višine 3.600 metrov, ter kombinacijo živahnega utripa po mestu, ki se lahko zavleče dolgo v noč. V Les 2 Alpes vam res nikoli ne bo dolgčas. Izpostaviti velja tudi snowpark in pa terene za off-piste smučanje, nekaj kar bo pobožalo dušo bolj adrenalinskih smučarjev in snowborderjev.

 • Serre Chevalier

Smučišče Serre Chevalier že leta velja za destinacijo, ki ima vrhunsko razmerje med ceno in ponudbo. Smučišče obsega 250 kilometrov prog, ki se razprostirajo po pravljičnih terenih, obdanih s tisočletnimi macesni ob progah, kuliso pa dopolnijo mogočni štiritisočaki v ozadju. Konfiguracija smučarskih prog je odlična, samo smučišče pa je speljano iz enega dela gore na drugega, tako da si lahko privoščite prjeten ski safari po krajih, ki obdajajo področje: Briançon, Chantemerle in Villeneuve so največji in najbolj poznani med njmi. Poleg odličnega smučanja, pa je poskrbljeno tudi za kvalitetno dodatno ponudbo in en kup aktivnosti, ki vam bodo krajšale popoldneve. Serre Chevalier je dobra izbira smuarskega dopusta tudi zaradi bližine Sloveniji, saj do tja potrebujete manj kot 8 ur vožnje.

 • Alpe d'Huez

 Smučišče Alpe d’Huez že mnogo let velja za eno izmed bolj priljubljenih smučarskih destinacij v Franciji, saj ponuja super smuko na 250 kilometrih prog. Zaradi svoje lege in več kot 300 sončnih dni na leto, se ga je prijel nadimek “otok sonca”. Omogoča smuko vse do višine 3.330, od koder se iz ledenika Pic Blanc spustite po Sarenne – s 16 kilometri najdaljši črni progi na svetu. Tu boste poleg super smučarske izkušnje, dušo napolnili tudi z nepozabnimi razgledi. Samo mesto je veliko, polno utripa, dogodkov in vrveža, tako da vam tudi v popoldanskih ter večernih urah ne bo dolgčas.


Termini in cene:

Izpolnite obrazec za povpraševanje

Za več informacij o ponudbah ter rezervacijah nas pokličite na telefonsko številko 04 620 02 30 ali pa pošljite povpraševanje na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Niste našli želene ponudbe?

O nas

O nas
Kontakt z nami

Delovni čas:

 • Ponedeljek: 9.00-17.00
 • Torek: 9.00-14.00
 • Sreda: 9.00-17.00
 • Četrtek: 9.00-17.00
 • Petek 9.00-14.00
 • Sobota, Nedelja, Pazniki: Zaprto

Kontakt z nami

Turistična agencija Dopustek
Ulica Jule Vovk Molnar 4, 4260 Bled

M:+386 (0)4 620 02 30
E:info@dopustek.si